Pedicure Silvy

Behandelingen bij Silvy

 Medische Pedicure

Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid. Ik houd mij niet alleen bezig met de verzorging van de voet en het behandelen van huid en nagels aandoeningen, maar voer ook specialistische behandelingen uit, zoals het behandelen van risico voet. Onder risico voet wordt verstaan ten gevolg van een ziekte(o.a diabetes, reuma, spasticiteit, kanker of andere oorzaak een verhoogt risico aanwezig is op complicaties).

In mijn medisch pedicure praktijk staat U als klant centraal. En bij voetklachten wil ik graag samen met u naar een oplossing toewerken.  Zo nodig doen we dat in overleg met huisarts en/of podotherapeut.  Bij reumatische aandoeningen of diabetes heeft u soms recht op een  vergoeding bij de zorgverzekeraar

Ingegroeide teennagel

  • Bij een ingegroeide teennagel groeit het puntje van de teennagel in het nagelbed.
  • De teen wordt rood en pijnlijk.
  • Er kan ‘wild vlees’ ontstaan en pus.
  • Mogelijke oorzaken zijn knellende schoenen, peuteren aan de teennagels en zwetende voeten.

Wat kan ik als pedicure voor u doen?

Een watje, een of een beugeltje onder/ bovenop de nagel aanbrengen, zodat de nagelpunt over het nagelbed heen groeit.

 

Hielkloven

  • kloof ziet er uit als een korte snee, verticale barstjes of scheuren in de huid van uw voet
  • dit bevindt zich meestal op de hiel, voetzool
  • de huid kan open staan en soms kan een kloof vrij diep zijn
  • een diepe kloof kan bloeden en soms ontsteken
  • voelt pijnlijk aan tijdens het wandelen of bewegen

Wat kan ik als pedicure voor u doen?

Ik zal uw kloven behandelen door de harde randen te verwijderen. Deze randen belemmeren de genezing van de zachte kwetsbare huid in de diepte van de kloof. Bij bloedende kloven de wondjes behandelen en u advies meegeven voor verdere behandeling thuis. Bij mensen met risicovoeten zal  ik een persoonlijk behandelplan opstellen.

 

Likdoorn

Een likdoorn wordt ook wel omschreven als een glasachtig geel plekje met een donkere kleur in het midden of als een pijnlijk plekje of bult onder de voet. Een likdoorn is naar binnen groeiend wigvormig van vorm en heeft een duidelijk zichtbare grens met de normale huid. De plek is maximaal enkele millimeters groot. Een likdoorn kan ook aanwezig zijn onder het eelt. Soms is een likdoorn niet direct van buitenaf zichtbaar. Een likdoorn kan pijnlijk zijn en bevindt zich meestal op een van de volgende plaatsen: op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de tee top en tussen de tenen.
Likdoorns voelen over het algemeen hard aan, maar er bestaan zoals eerder beschreven ook zachte likdoorns. Het kan dus lastig zijn om een likdoorn van een voetwrat te onderscheiden. Het verschil tussen een likdoorn en een wrat is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als u er bovenop drukt. Daarnaast is er bij likdoorns op de voetzool een verschil in pijnbeleving bij het afwikkelen. Een likdoorn geeft pijnklachten als u staat terwijl een wrat pijnlijk is als u afzet. Een wrat heeft een meer bloemkoolachtige vorm daar waar een likdoorn een glanzende eeltstructuur heeft.

Wat kan ik als pedicure voor u doen?

Ik kan de likdoorn vakkundig verwijderen door deze handmatig en machinaal te behandelen. het wegsnijden en -frezen van de eeltpit. Deze zal dan direct verdwijnen en daarmee ook de pijn. Uw voeten ga ik onderzoeken om te kijken waardoor de likdoorn is ontstaan. Zal u adviseren hoe u een likdoorn mogelijk kan voorkomen, met aanpassingen in schoeisel

 

 

LCN

LCN – Uw teennagels mooi ? het kan zeker nog mooier !

LCN , is een nieuw product dat een moderne cosmetische teennagelcorrectie bied, tevens geeft het een fantastisch resultaat bij het corrigeren van teennagels. Door de ontwikkeling van dit modern correctiemateriaal kunnen nagelziekten nu succesvol behandeld worden op een medisch verantwoorde manier! Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft.

Diabetes

Diabetische voet

Ik ben in het bezit van de aantekening Diabetische voet.

De voeten van diabetes patiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

* De bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen;
* Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen;
* De voeten van stand kunnen veranderen;

Hierdoor is een speciale behandeling geboden.

Geef een Cadeau!

Geef een behandeling als waardecheque!

Een leuke cadeautip! Geef iemand een behandeling cadeau. Wij hebben waardecheques voor verschillende behandelingen.

Maak meteen Een afspraak

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u onder het genot van een kopje koffie of thee verlost zijn van uw ingroeiende teennagel, schimmelnagel, eelt, likdoorn, maak dan gerust een afspraak.

Wolfkaterweg 59a
7554 PK Beckum

T: 06-31953844

@:info@pedicuresilvy.nl

KvK: 08156827